Projekti KONCESCAN synon të realizojë monitorimin e investimeve dhe shërbimeve publike të ofruara nga pushteti vendor në Fier dhe Divjake në zbatimin e kontratave koncesionare/ PPP përmes analizës së këtyre kontratave, matjes së perceptimit publik mbi to dhe advokimit të pjesëmarrjes qytetare dhe aktorëve të shoqerisë civile në proceset vendimmarrese me rëndësi jetike për zhvillimin e komunitetit.

“KONCESCAN” po zbatohet gjatë periudhës Maj 2017 –PRILL 2018, me mbështetjen e projektit Lëviz Albania, që ka si synim forcimin e demokracinë vendore në Shqipëri përmes angazhimit të aktorëve të shoqërisë civile dhe individëve si kampionë të demokracisë për një qeverisje vendore cilësore.

Objekt i Monitorimit dhe analizës janë 2 kontrata koncesionare / PPP të cilat janë në faza të ndryshme të zbatimit të tyre:

  1.  Ndërtimi dhe Administrimi i impiantit të Trajtimit të Mbetjeve Urbane në Fier (2016)
  2.  Dhënia me koncensione e 338 kabinave plazhi të Divjakës qeramarrësve të ndryshëm, duke pretenduar në mirëmbajtjen e tyre sipas standardeve të kërkuara nga turistëtdhe turizmit (2010)

Projekti nga njëra anë po monitoron investimet dhe shërbimeve publike të ofruara nga pushteti vendor në Fier dhe Divjake përmes zbatimit të 2 kontratave të mësipërme PPP si dhe nga ana tjeter nje grup ekspertesh po analizojne keto kontrata. Gjithashtu projekti po realizon matjen e perceptimit publik të komunitetit lokal.

Monitorimi do te shërbeje për të vlerësuar transparencën e procesit, nivelin e pjesëmarrjes qytetare në vendimmarrje si dhe në konsultimet publike si dhe bën një analizë të perceptimit të komunitetit lokal mbi efektshmërinë dhe dobishmërine që krijojnë këto kontrata për përmirësimin e jetës së qytetarëve duke përfshirë dimensionet e impaktit social, ekomomik & mjedisor dhe juridik.

Projekti është vijim i punës së Open Doors dhe kontributit të kësaj qëndre në zhvillimin e demokracisë vendore dhe qeverisjes së mire në vend, fuqizimit të insitucioneve dhe rritjes së aksesit të publikut e grupeve të tjera të interest në informacion. Gjetjet dhe rekomandimet e këtij raporti, synojnë të kontribuojnë si një mjet advokues për marrjen e masave konkrete nga autoritetet përkatëse lokale për rrijen e transparencës, focimin e efektivitetit të përdorimit të infomimit qytetar në nivel vendor si dhe nxitjen e debatit publik.

 

 Kliko këtu për të parë takimin Kickoff Korrik 2017

 Kliko këtu për të parë Emisioni Transparence – Divjake

 


 

Dokumentare te prodhuar

 

OPEN - DOORS KONCESCAN INCENERATORI I FIERIT "RADIO GRAFIA E NJE KONTRATE" PJESA E PARE  SHIKOJE KETU

OPEN - DOORS KONCESCAN INCENERATORI I FIERIT "RADIO GRAFIA E NJE KONTRATE" PJESA E DYTE SHIKOJE KETU

OPEN - DOORS KONCESCAN “Nje histori korrupsioni” SHIKOJE KETU

 

 


 

Emisione TV te prodhuara

 

EMISIONI TRANSPARENCE –DIVJAKE Prill 2018    (PJESA 1)     (PJESA 2)     (PJESA 4)

EMISIONI TRANSPARENCE, FIER 2018     (PJESA 1)     (PJESA 2)    (PJESA 3)     (PJESA 4)

 


 

Artikuj të shkruar mbi projektin

Divjakë

http://27.al/misteri-i-kabinave-te-divjakes-dhe-nje-hulumtim-qe-zbardh-te-verteten/

http://perqasje.com/2018/04/kabinat-e-divjakes-nje-histori-korrupsioni/

http://telegraf.al/aktualitet/kabinat-e-divjakes-nje-histori-korrupsioni

https://www.youtube.com/watch?v=fu6VwepJ1SY&feature=share

Televizioni 4+ News Lushnjë:  

https://www.facebook.com/695204680670337/videos/701404806716991/

Fier  

http://perqasje.com/2018/04/75362/

http://parrena.com/ne-verritek-monstra-e-perpunimit-te-mbetjeve/

http://telegraf.al/aktualitet/ne-fshatin-verri-atje-ku-po-merr-jete-inceneratori-i-polemikave

Tv Kombi Emisione, Published on Jul 13, 2017:

https://www.youtube.com/watch?v=j9HeLDPPjHw

Fier, prezantohet projekti “Koncescan” - FIERI SOT

www.fierisot.com/fier-prezantohet-projekti-koncescan/

http://www.tv1pozner.ru/category/ajlIZUxEUFBqSHc/

https://www.evensi.com/kick-off-meeting-koncescan-bashkia-e-fierit/218173611

https://citizens-channel.com/2018/01/24/reportazh-verri-banoret-te-vendosur-kunder-ndertimit-te-inceneratorit/

 


 

Dokumentacioni i projektit

 

Advokimi

Divjake Format i politikave te advokimit

Politika advokimi Fier

 

Analiza a perceptimit publik

Studim Analiza e perceptimit publik

 

Kick off meetings

Agenda Kickoff Divjake 10July

Agenda Kickoff FIER 14July

Takim prezantues i projektit - Divjake

 

Raporti i monitorimit Divjake - Fier

Raporti i monitorimit pjesa 1

Raporti i monitorimit pjesa 2

Raporti i monitorimit pjesa 3

 

 

Rreth OPEN DOORS

Qendra Open Doors, krijuar ne Nentor 2011, ka per mision krijimin dhe forcimin e urave të bashkëpunimit në fushat e kulturës, zhvillimit ekonomiko-social, krijimit të një klime me shkëmbime të lira idesh dhe projektesh dhe në bashkëpunimin mes shoqërive civile, me qellim promovimin të kontakteve People to People në rajonin e Mesdheut.

Lajmet e fundit

06 Maj 2018
06 Maj 2018
22 Prill 2018
22 Prill 2018
22 Prill 2018

Kontakt

  + 355 42 2245552

  Questo indirizzo email è protetto dagli spambots. E' necessario abilitare JavaScript per vederlo.

  Questo indirizzo email è protetto dagli spambots. E' necessario abilitare JavaScript per vederlo.

  Rr. "Frederik Shiroka", pallatet Hoxholli, kati i poshtëm, Tirana, Shqipëri

Na ndiqni