FRYMËZIME NGA PENA E KADARESË  - REZIDENCA E ARTISTËVE NË GJIROKASTËR

në qytetin e magjisë së gurit

28 Shtator – 2 Tetor 2016

Qendra Open Doors, me mbështetjen e Ministrisë së Kulturës dhe në partneritet me Bashkinë e Gjirokastrës organizoi  Rezidencën e Artistëve – “REZART  GJIROKASTRA 2016 – FRYMËZIME NGA PENA E KADARESË”, nga datat 28 Shtator – 2 Tetor 2016, në qytetin UNESCOs, Gjirokastër.

Ky veprimtari artistike mblodhi së bashku rreth 15 artistë: piktorë, fotografë, kuratorë arti nga vendi,  Ballkani dhe Bota.

“RezART Gjirokastra 2016” u zhvillua në kuadrin e Vitit të Kadaresë  shpallur nga Bashkia dhe Ministria e Kulturës. Ky event multikulturor është një frymëzim nga vepra e shkrimtarit të madh, me specifikime të gjetura në veprat e tij për natyrën, peisazhin, karakteret, xhevahiret e fshehura të Gjirokastrës.

Pjesëmarrësit e RezART Gjirokastra 2016, do të kenë edhe aktivitete për njohjen e veprës së Kadaresë për qytetin, të cilat  do të moderohen nga stafi i Fondacionit Gjirokastra dhe nga ekspertë vendas.

Qendra “Open Doors” është një organizatë jo fitimprurëse që zhvillon aktivitetin e saj për  promovimin e dialogut mes kulturave.

REZ

 

 


 

DOKUMENTACIONI I PROJEKTIT

About_the_REZART_Gjirokastra_2016

Artikull_gazeta_Telegraf_30_Shtator_2016

Fustanella

Rreth OPEN DOORS

Qendra Open Doors, krijuar ne Nentor 2011, ka per mision krijimin dhe forcimin e urave të bashkëpunimit në fushat e kulturës, zhvillimit ekonomiko-social, krijimit të një klime me shkëmbime të lira idesh dhe projektesh dhe në bashkëpunimin mes shoqërive civile, me qellim promovimin të kontakteve People to People në rajonin e Mesdheut.

Lajmet e fundit

06 Maj 2018
06 Maj 2018
22 Prill 2018
22 Prill 2018
22 Prill 2018

Kontakt

  + 355 42 2245552

  Questo indirizzo email è protetto dagli spambots. E' necessario abilitare JavaScript per vederlo.

  Questo indirizzo email è protetto dagli spambots. E' necessario abilitare JavaScript per vederlo.

  Rr. "Frederik Shiroka", pallatet Hoxholli, kati i poshtëm, Tirana, Shqipëri

Na ndiqni