Qendra ”Open Doros  organizon fushatën ndërgjegjësuese  ”Një caravan per paqen dhe dialogu ” 15 -16 Mars 2018  

pic4 caravan

Cërrik: 15- 16.03.2018    Qëndra “Open Doors”  zhvilloi përgjatë dy ditëve  fushatën  ndërgjegjësuese “Një karavan për paqe dhe dialog”  në bashkëpunim me organizatën partnere “ Në dobi të gruas shqiptare”  Kjo fushatë u zhvillua në 7 shkolla  të Cërrikut: Aleks Buda, Tomor Sinani, Drita Como, 7 Marsi, Gostime, Shtermen dhe Shkolla “Mehmet Bajraktari” Shals e mbështetur nga Drejtoria  Rajonale Arsimore Elbasan dhe Bashkia e Cërrikut. . Të pranishëm në këtë event ishte zoti Altin Toska, kryetar I Bashkisë Cërrik, mesuesit, nxënësit dhe përfaqësues nga komunitetit I prindërve.

Përgjatë dy ditëve Karavani i Paqes &  Dialogut  i përbërë nga stafi i projektit dhe 20 vullnetarë të rinj nga Elbasani dhe Cërriku,  diskutoi dhe ndau me  komunitetin e nxënësve, mësueseve dhe prindërve cërrikas  cështjet e tolerances, paqes dhe fuqizimit të të rinjve. U shpërndanë rreth 1200 fletepalosje dhe 445 postera të përgatitura nga projekti..

Aktivitetet që shoqëruan Karavanin dhe vullnetarët e paqes ishin nga më të larmishmet, ku u  evidentuarn vlerat  më të mira që ofron tradita jonë  paqedashëse dhe gjithëpërfshirëse   të cilat ishin  përqafuar me shumë dashuri dhe talent nga nxënësit.  Aktivitet ishin konceptuar në formën e ekspozitës me: veshje tradicionale e punime artizanale të zones, punime me material të riciklueshëm, shumëllojshmëri të gatime të zonës. Gjithashtu u zhvilluan aktivitete artistike dhe sportive, recitim pjesësh  letrare me tematikën e tolerancës, paqes dhe dashurisë

Ky aktivitet u pasqyrua gjeresisht ne media locale dhe rajonale.

Ky projekt  ka si objektiv të kontribuojë në luftën dhe parandalimin e përhapjes së ekstremizmit dhe radikalizimit të dhunshëm nëpërmjet rritjes së vetëdijes në nivel local dhe zhvillohet në kuadër të projektit “  Shoqëria Civile kundër Ekstremizmit të Dhunshëm “ të financuar nga Bashkimi Europian në Shqipëri dhe zbatohet nga Komiteti Shqiptar i Helsinkit, Komiteti Norvegjez i Helsinkit, Komiteti Holandez i Helsinkit, Komiteti i Helsinkit për të Drejtat e Njeriut në Serbi dhe Shoqata Together for Life Shqipëri.

Ky dokument është prodhuar në kuadër të projektit “A caravan for social challenges! A Caravan for your empëëerment! “i zbatuar nga  OPEN DOORS mbështetur financiarisht nga projekti “Shoqëria Civile kundër Ekstremizmit të Dhunshëm” i cili financohet nga Bashkimi Evropian. Përmbajtja e këtij dokumenti është përgjegjësi e  OPEN DOORS dhe në asnjë rast nuk reflekton apo përfaqëson domosdoshmërisht mendimin apo qëndrimin e KSHH-së dhe as të Bashkimit Evropian”

Rreth OPEN DOORS

Qendra Open Doors, krijuar ne Nentor 2011, ka per mision krijimin dhe forcimin e urave të bashkëpunimit në fushat e kulturës, zhvillimit ekonomiko-social, krijimit të një klime me shkëmbime të lira idesh dhe projektesh dhe në bashkëpunimin mes shoqërive civile, me qellim promovimin të kontakteve People to People në rajonin e Mesdheut.

Lajmet e fundit

06 Maj 2018
06 Maj 2018
22 Prill 2018
22 Prill 2018
22 Prill 2018

Kontakt

  + 355 42 2245552

  Questo indirizzo email è protetto dagli spambots. E' necessario abilitare JavaScript per vederlo.

  Questo indirizzo email è protetto dagli spambots. E' necessario abilitare JavaScript per vederlo.

  Rr. "Frederik Shiroka", pallatet Hoxholli, kati i poshtëm, Tirana, Shqipëri

Na ndiqni